Bussiturmassa kuoli yhdeksän suomalaista

Malaga
Teksti
Karri Kokko
malaga

Ainakin yhdeksän suomalaista kuoli Espanjassa myöhään lauantai-iltana sattuneessa bussiturmassa. Lisäksi ainakin 15 suomalaista loukkaantui vakavasti.

Linja-auto oli matkalla Marbellasta Malagan lentokentälle. Kuolleiden joukossa on yksi lapsi.

Bussi meni ympäri törmättyään maastoautoon. Ulkoministeriön mukaan maasturin kuljettaja oli mahdollisesti alkoholin vaikutuksen alaisena.

Bussissa oli kaikkiaan noin 50 turistia, jotka olivat UM:n mukaan kaikki todennäköisesti suomalaisia. Kaikki bussiturman matkustajat olivat Aurinkomatkojen asiakkaita.

Uhrien henkilöllisyydestä ei ollut vielä myöhään illalla tietoa. Ulkoministeriön mukaan oli mahdollista, että kuolonuhrien ja loukkaantuneiden määrät saattavat vielä nousta.

Aurinkomatkojen mukaan lomalennon Malagasta oli määrä saapua Helsinki-Vantaan lentoasemalle aikataulun mukaisesti kello 3.30 sunnuntain vastaisena yönä. Ulkoministeriön mukaan yksikään vakavasti loukkaantunut ei ollut koneessa mukana.

Ulkoministeri Alexander Stubb sai Espanjan hallitukselta surunvalittelut bussiturman johdosta. Stubb kertoi, että hän tekee päätöksen mahdollisesta turmapaikalle lähtemisestä viimeistään sunnuntaiaamuna.

Ulkoministeriö on perustanut bussiturman uhrien omaisille kriisinumeron, joka on 09-160 55 55 555. Ulkoministeriö myös päivittää onnettomuutta koskevia tietoja ministeriön verkkosivuille. Ulkoministeriön mukaan poliisi tulee olemaan yhteydessä uhrien omaisiin.

Aurinkomatkojen numero omaisille on 010 446 7120. Tietoa löytyy myös Aurinkomatkojen nettisivuilta.


(STT)

Kuva Rafael Diaz/AP/EFE/LK

Aiheesta lisää
El Mundo