Bill Gates: Jätän lapsille sopivan pienen perinnön

Bill Gates
Teksti
SK:n toimitus
Bill Gates
Maailman rikkaimmat Bill Gates ja Carlos Slim. Kuva Eduardo Verdugo / AP / Lehtikuva.


Maailman toiseksi rikkain mies Bill Gates kertoi viikko sitten, että hän aikoo jättää pienen perinnön kolmelle lapselleen, Jenniferille (s. 1996), Rory Johnille (s. 1999) sekä Phoebe Adelelle (s.2002).

Melinda ja minä puhumme tästä asiasta usein. Olemme sitä mieltä, että jätämme lapsille sen verran rahaa, että he tuntevat tarvetta mennä töihin ja tehdä jotain”, hän kertoi El Pais-lehden haastattelussa.

Microsoft-yhtiön isä menetti juuri maailman rikkaimman miehen tittelin meksikolaiselle It-miljardööri Carlos Slimille. Amerikkalaisen Forbes-lehden mukaan 54-vuotiaan Gatesin omaisuus on nyt noin 53 miljardia dollaria.

Gatesia ei huoleta, ettei ole enää paalupaikalla.

”On todella fantastista, että myös muilla ihmisillä on rahaa. Toivottavasti herra Slim löytää sopivan tavan palauttaa osan omaisuudestaan yhteiskunnalle. Rikkaiden listalta tulen varmasti vielä putoamaan, koska olen antanut paljon rahaa hyväntekeväisyyteen. Uskon että olen antanut yhtä paljon kuin minulla on nyt”, Gates sanoi.

Bill Gates vetäytyi aktiivisesta työelämästä vuonna 2008 ja on keskittynyt hyväntekeväisyystyöhön perustamansa Bill ja Melinda -säätiön kautta. Säätiö toimii viidessä maanosassa. Yksi sen keskeisistä periaatteista on, että tiede ja teknologia voivat parantaa huomattavasti elintasoa maailmassa. Säätiö keskittyy myös koulutuksen kehittämiseen ja tarttuvien tautien torjumiseen kehitysmaissa.

Rikkaat ihmiset eivät kuitenkaan aina ole niin onnellisia kuin ne köyhät, joita Gates auttaa Tansaniassa. Elämä on kovaa monella tapaa. Eikö olisi järkevää jättää asiat ennalleen?

”Onnellisuuden saavuttaminen voi olla helpompaa, jos tärkein huolenaihe on, säilyvätkö lapsesi elossa tai kuolevat, tai onko ruokaa riittävästi. Silloin elämä on todella kovaa, mutta onnellisuus voi olla tavoitettavissa. Kun elintaso paranee, asia monimutkaistuu. Onnellisuutta ei enää ole niin helppo saavuttaa.

Teksti Adrián Soto