En halua olla perussuomalaisten propaganda-ase

Profiilikuva
Nimimerkki on entinen joku, nykyinen ei kukaan. Hän asuu Syrjässä ja tarkastelee työntekoa ja politiikkaa aivan eri näkökulmasta kuin ennen.

Tämä blogikirjoitus ei kuulu työsuunnitelmaani, mutta en voi olla kirjoittamatta aiheesta. Minun on pakko sanoutua julkisesti irti likaisesta ja loukkaavasta vaalimainoksesta, jonka näin viime viikonloppuna.

Perussuomalaisten tv-kampanjassa on mainos, jossa todetaan, että Suomessa on ihmisiä, jotka ansaitsevat alle 1000 euroa kuussa. Mainos kertoo, että siitä huolimatta Suomi tuhlaa kehitysapuun yli miljardi euroa vuodessa. Perussuomalaiset kehottavat pitämään ensin huolta omista.

Kuulun tuohon köyhien joukkoon. Puolue haluaa mainoksellaan sanoa, että koska olen olemassa, Suomen ei pitäisi antaa mitään vielä köyhemmille. He haluavat asettaa minut ja oikeasti nälkää näkevät ihmiset vastakkain.

Tiedän totisesti, miltä köyhyys tuntuu. Tiedän myös, että köyhyys avaa silmät muiden hädälle erittäin tehokkaasti. Oma kokemukseni vahvistaa tutkimuksissakin osoitetun ilmiön: köyhät ovat rikkaita valmiimpia antamaan omastaan.

Siksi en usko, että tuo mainos vetoaa kaltaisiini rahahuolien kanssa kamppaileviin ihmisiin. Tuskin mainosta on köyhille suunnattukaan: me olemme vain lyömäase taistelussa, johon emme itse halua osallistua.

Hyvä perussuomalaiset: älkää käyttäkö meitä köyhiä oman itsekkyytenne tekosyynä. Jos ette halua auttaa muita, sanokaa se suoraan: ette halua antaa rahaa kehitysapuun, koska haluatte pitää sen itse.