SK palkitsi Suomen parhaat yritykset

Outotec
Teksti
Kustaa Hulkko

Suomen Kuvalehden Suomen paras yritys 2009 -kilpailussa voiton veivät tällä kertaa Outotec, Pekkaniska, Pentik ja Stockmann.

Globaali metalli- ja mineraaliteknologiayhtiö Outotec voitti kasvuyritysten sarjan. Raadin mukaan Outotec on pystynyt yhdistämään kasvun ja kannattavuuden, ja kasvun mahdollisuudet ovat yhä hyvät kansainvälisen talouden muutoksista huolimatta.

”Outotecin metalli- ja mineraaliteknologian tuotteet edustavat alansa kansainvälistä huippua”, raati arvioi.

Suomen parhaaksi perheyritykseksi 2009 valittiin Pentik, keramiikkavalmistaja ja sisustus- ja kattaustuotteiden myymäläketju.

”Kohta 40 toimintavuotensa aikana yritys on ponnistanut Posiolta Ruotsiin ja Norjaan asti. Sen toiminta perustuu kotimaisiin raaka-aineisiin, sen tausta on käsiteollisuudessa ja taiteellisessa ilmaisussa”, kilpailun jury eritteli Pentikin ansioita.

Työllistäjäyritysten ykköseksi tuli henkilönostimien, nosturien ja trukkien myyntiin ja vuokraukseen erikoistunut Pekkaniska Oy. Raati kiitti sitä kyvystä luoda ja ylläpitää työpaikkoja ja tahdosta harjoittaa pitkäjänteistä ja kestävää henkilöstöpolitiikkaa.

”Yhtiön sitoutumista työpaikkoihinsa ja työntekijöihinsä kuvaa omistajan vakuutus, ettei ketään irtisanota vaikeanakaan aikana”, tuomaristo muistutti.

Kansainvälistyjien parhaaksi raati valitsi kauppakonserni Stockmannin, joka on järjestelmällisesti laajentanut toimintaansa jo Saudi-Arabiaan asti.

”Vaikeiden markkinoiden takaiskuista huolimatta Stockmann pitäytyy eettisiin periaatteisiinsa ja brändinsä vaalimiseen”, raati perusteli valintaansa.

Suomen Kuvalehden Suomen paras yritys -kilpailun tarkoitus on edistää suomalaista yrittäjyyttä. 2009 oli viides peräkkäinen vuosi, jona kilpailu järjestettiin.

Raadin puheenjohtajana toimi vuorineuvos Matti Honkala. Muut jäsenet olivat Eurofacts Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anders Blom, Dagmar Oy:n toimitusjohtaja Tuula Kallio, Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n toimitusjohtaja Alexander Lindholm, valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas ja Itella Oy:n johtaja Riitta Vuorenmaa.

Suomen Kuvalehden toimituksesta raadin työskentelyyn osallistuivat päätoimittaja Tapani Ruokanen ja toimittaja Kustaa Hulkko. Yritysten tunnusluvut laski Balance Consultingin pääanalyytikko Ari Rajala.