Sipilä pohti asemaansa ja sätti tiedotusvälineet: ”Mä en tässä väkisin roiku”

Pääministerin mielestä toimittajat ovat ”maailman herkin ammattikunta”.

Juha Sipilä
Teksti
Heikki Vento

Pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä menetti hetkeksi malttinsa puolueen risteilyllä MS Silja Europalla Tallinnassa, kun hän joutui keskustelutilaisuudessa vastaamaan kysymyksiin keskustan huonosta julkisuuskuvasta ja kannatuksesta.

Sipilä ruoti puoluetovereilleen suorasanaisesti mahdollisuuksiaan jatkaa keskustan johdossa. Keskustalla on puoluekokous kesällä 2018 Sotkamossa.

”Voiko tällä mielikuvalla oleva puheenjohtaja vetää tätä puoluetta. Mä en tässä väkisin roiku. En aio olla rasitteena tälle puolueelle”, Sipilä puhisi.

Kukaan ei ole haastanut puheenjohtaja Sipilää.

Keskustajohdolta tivattiin terävämpää otetta julkisessa keskustelussa. Sipilälle ohje ei kelvannut. Hän ei aio oikoa tiedostusvälineissä mahdollisesti esiintyviä virheitä.

Pääministeri sätti tiedotusvälineitä ja toimittajia, jotka ovat hänen mielestään ”maailman herkin ammattikunta”, joka tehnyt hänestä konnan.

”Oman edun tavoittelija, joka ei tee muuta kuin suosii sukulaisiaan”, Sipilä sanoi.

 

Sipilän maalitauluksi joutui Iltalehden Tommi Parkkonen. Parkkonen ei Sipilän mukaan suostu korjaamaan yhtäkään asiavirhettä.

Sipilän purkaus suututti risteilyllä mukana olevan Parkkosen, joka pyysi puheenvuoron.

Puoluesihteeri Jouni Ovaska yritti aluksi vaientaa Parkkosen, joka vaati Sipilältä esimerkkiä väitteensä tueksi. Sipilä ei sellaista ainakaan julkisesti kertonut.

Sipilän suhde tiedotusvälineisiin on ollut koko ajan vaikea. Tunnetuin välikohtaus koski valtion tukea Terrafame Oy:lle. Sipilä oli mukana vaikuttamassa yhtiön valtionapuun.

Julkisuudessa nousi keskustelu Sipilän esteellisyydestä, koska Terrafamella oli liiketoimintaa Katera Steelin kanssa. Sipilän sukulaiset omistavat osan Katera Steelistä.

Sipilä kieltäytyi kommentoimasta asiaa mutta lähetti asiasta sähköpostiviestejä Yleisradion toimittajalle. Sipilästä tehtiin kantelu oikeusasiamiehelle, jonka mukaan pääministeri ei ollut esteellinen.