Sarkomaa jätti ministerin tehtävät antaakseen aikaa perheelle

eroaminen
Teksti
Karri Kokko
sari sarkomaa

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok) jättää hallituksen perhesyiden vuoksi. Hänen tilalleeni nimitetään kansanedustaja ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen.

Sari Sarkomaa haluaa politiikan sijaan keskittyä lapsiinsa.

Sarkomaa jättää tehtävänsä antaakseen enemmän aikaa perheelle. Keskustelu muista syistä on turhaa, hän sanoo Verkkouutisten haastattelussa.

Sarkomaan mukaan perheen lapset ovat joutuneet joustamaan aivan liian paljon ministerin vaativan työn ja pitkien päivien takia.

”Minun perheeni elämäntilanne on sellainen, että nyt työn on vuorostaan joustettava lasten sijaan”, Sarkomaa kirjoittaa blogissaan.

Sarkomaa kuvaa opetusministerin työtä unelmatyöksi. Hän luonnehtiikin päätöstä elämänsä vaikeammaksi, mutta on myös varma sen oikeellisuudesta.

”Onnistunut työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on jokaisen vanhemman oikeus. Tämän eteen olen myös tehnyt työtä koko politiikassa oloaikani.”

Sarkomaa vakuuttaa, ettei hän ole muutoin jättämässä politiikkaa. Hän aikoo muun muassa olla ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Sarkomaa valittiin eduskuntaan vuonna 1999. Hän oli puolueensa ääniharavia myös syksyn kuntavaaleissa. Sarkomaa on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1997 lähtien.

Sarkomaalla ja hänen miehellään diplomi-insinööri Kim Ruokosella on kolme lasta. Esikoistytär syntyi vuonna 1998 ja kaksi poikaa vuosina 2000 ja 2006.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) sanoo ymmärtävänsä hyvin Sarkomaan ratkaisua jättää ministeripaikkansa.

Vanhasen mukaan hallitus on pyrkinyt helpottamaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista muun muassa välttämällä ilta-aikaan järjestettäviä kokouksia. Matkoista ja muista työvelvollisuuksista johtuen ministerin työ on kuitenkin erittäin aikaavievää, Vanhanen myöntää.

Vanhasen mukaan kaikki ministerit ”tunnistavat sen tuskan, joka liittyy ajankäyttöön”.

Sarkomaa kertoi ratkaisustaan Vanhaselle eilen, ja Vanhasen mukaan perustelut olivat samat kuin mitä Sarkomaa on julkisuudessa esittänyt.

Teksti
SK netin toimitus
jaSTT
Kuva
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Lue myös Matti Simulan luonnehdinta Henna Virkkusesta (PolKom.fi 11.12.2008)