Piia-Noora Kauppi jatkaa FK:n toimitusjohtajana

Ari Kaperi
Teksti
Kustaa Hulkko

Finanssialan keskusliiton hallitus ei keskustellut toimitusjohtaja Piia-Noora Kaupin asemasta kokouksessaan tänään torstaina 3. lokakuuta.

FK:n hallituksen puheenjohtaja, Nordean maajohtaja Ari Kaperi kertoi HS.fi:n mukaan, ettei kukaan ottanut hallituksen kokouksessa esille Kaupin asemaa.

”Olen jatkamassa toimitusjohtajana. Edunvalvontajärjestöissä tulee näitä tilanteita ja toimitusjohtaja joutuu näitä tilanteita kohtaamaan”, Kauppi itse sanoi.

Kaperin mukaan hallitus päätti perustaa työryhmän, joka pohtii säästöjä ja toiminnan tehostamista.

Suomen Kuvalehti kertoi perjantaina 27. syyskuuta, että osa FK:n jäsenistä on tyytymätön järjestönsä edunvalvontaan ja pitää jäsenmaksua liian suurena. Suomenkuvalehti.fi:n haastattelussa Nordean Ari Kaperi ja LähiTapiolan pääjohtaja Erkki Moisander sanoivat, että Kauppi nauttii heidän luottamustaan.

Sen sijaan OP-Pohjolan viestintäjohtaja Carina Geber-Teir ei ottanut kantaa siihen, onko Kaupilla ryhmän luottamus vai ei.

”Meidän näkökulmastamme on tärkeää, että alan keskeisimmässä edunvalvontatyössä korostuu täydellinen riippumattomuus ja jäsenten välinen neutraliteetti”, Teir sanoi.

OP-Pohjolan johdon mielestä Kauppi on liiaksi liputtanut sympatiaansa Sammon ja Nordean hallituksen puheenjohtajaa Björn Wahlroosia kohtaan.