Krista Kiurun ministeriö valitsi lääkärikopteriselvityksen tekijäksi ministerin veljen vanhan yhtiökumppanin

Peruspalveluministeri ei kerro sidonnaisuusilmoituksessaan, että hänen veljellään on laajaa liiketoimintaa sote-alalla. Kiuru sanoo keskustelleensa asetelmasta oikeuskanslerin kanssa.

ensihoito
Teksti
Jari Hanska

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) päätti torstaina 26. syyskuuta asettaa selvitysmiehen kartoittamaan lääkärihelikopteritoiminnan roolia ensihoidon kokonaisuudessa. 

Suomen Kuvalehti kertoi viime viikolla epäselvyyksistä ja johtamisongelmista kopteritoimintaa hallinnoivassa Finnhems-yhtiössä. Lääkärikopteritoimintaan on tulossa muutoksia, ja Rinteen hallitus on jo päättänyt siirtää yhtiön sairaanhoitopiireiltä valtion omistukseen. 

Kiurun ministeriö valitsi selvitysmieheksi Jyri Liljan, joka työskentelee rikospoliisina Porissa. Hän on toiminut aiemmin lääkärikopteri Aslakin operatiivisena johtajana. 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kovaotteista-johtamista-kalliita-riitoja-kilpailijoiden-mustamaalaamista-sairaanhoitopiirien-laakarikopteriyhtio-kovan-kritiikin-kohteena/?shared=1093698-875b976b-999

Ministeri Kiurulla on lähisukulaisensa kautta kytkentä selvitysmieheen.