LähiTapiolan Erkki Moisander: Suhtaudun Fennia-yhteistyöhön avoimin mielin

Eläke-Fennia
Teksti
Kustaa Hulkko

LähiTapiolan pääjohtaja Erkki Moisander sanoo, että kumppanuuden kehittäminen vakuutusryhmä Fennian kanssa on kiinni myös toisesta osapuolesta.

Viime joulukuussa työeläkeyhtiöt LähiTapiola Eläkeyhtiö ja Eläke-Fennia kertoivat fuusiostaan. Uuden eläkeyhtiön nimeksi tulee Elo ja se aloittaa toimintansa vuoden 2014 alussa. LähiTapiola Eläkeyhtiö, entinen Eläke-Tapiola, luetaan LähiTapiolan finanssiryhmään, Eläke-Fennia taas Fennian vakuutusyhtiöryhmään.

Ne jotka odottivat lisää uutisia finanssiryhmä LähiTapiolan ja Fennia-ryhmän yhteistyöstä, joutuivat toistaiseksi pettymään. Nimittäin kesäkuun alussa S-ryhmä ja LähiTapiola julkistivat strategisen yhteistyönsä.

Liiton lukkona on uusi S-Pankki, jonka S-ryhmä ja LähiTapiola omistavat yhdessä (”Yhteinen pankki on vasta alku”, Suomen Kuvalehti 24/2013, ilm. 14.6.2013).

”Riippuu siitä mitä kaveri tuumaa”

Moisanderin mukaan uuden eläkeyhtiön ja LähiTapiolan yhteistyö jatkuu tulevaisuudessa niin tiiviinä, kuin se on lainsäädännön mukaan mahdollista.

Hän ei torju ajatusta LähiTapiolan ja Fennian yhteistyön syventämisestä edelleen, vaan sanoo suhtautuvansa ajatukseen ”avoimin mielin”.

”Meillä on yhteistä arvopohjaa ja yhteinen työeläkeyhtiö. Molemmilla on intressi kehittää työeläkeyhtiön yritysrahoitusta niin, että se palvelee vahinkovakuutusyhtiön toimintaa.”

Hän muistuttaa, että vakuutustoiminnassa suuruuden ekonomia on tärkeää ja yhteistyö mahdollistaa skaalaetuja.

”Kumppanuuden syventäminen ei kuitenkaan ole pelkästään meistä kiinni. Se riippuu siitä, mitä naapuri tuumaa.”