Jari Sarasvuon Trainers' House: Kolmannes väestä pihalle

Irtisanominen
Teksti
SK:n toimitus
Jari Sarasvuo Trainers' Housen osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 7. elokuuta 2008. Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Toimitusjohtaja Jari Sarasvuon mukaan yritysvalmennustoiminta on sujunut hyvin, mutta yhtiöllä on ollut alihankintatyötä, joka on ollut jo vuosia kannattamatonta. ”Nyt ei enää voimat riitä sen kannattamattoman bisneksen härkäpäiseen jatkamiseen. Noin vuoden odotin ihmeparantumista. Jossakin vaiheessa tulee raja.”

Jari Sarasvuo Trainers’ Housen osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 7. elokuuta 2008. (Kuva Kimmo Mäntylä / Lehtikuva)

Yritysvalmennusyhtiö Trainers’ House aloittaa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut, jotka saattavat johtaa enintään 120 henkilön vähennykseen. Yhtiöllä on nyt 340 työntekijää, joista 334 Suomessa.

Sarasvuo ei halunnut yksilöidä minkälaisesta alihankinnasta on kyse. Kyse on työstä, jossa taitava ostaja on voinut sanella hinnan. Joskus tulee piste, jossa ”tietyt logiikat tulevat tiensä päähän”, hän luonnehti. Raja tuli vastaan viime sunnuntaina, kun yhtiön hankkeiden kannattavuutta käytiin läpi. Sarasvuon mukaan näkymä oli niin lohduton, että vastuullisesti ei voinut enää jatkaa.

Yhtiö luopuu myös tappiollisista ulkomaanyksiköistään Düsseldorfissa, Tukholmassa ja Pietarissa. Toimilla tavoitellaan 7-9 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä. Trainers´ Housen tammi-maaliskuun liiketulos jää tappiolle.

Vielä pari viikkoa sitten yhtiö julkisti viime vuoden loppuneljänneksen tuloksen, joka kertoi kasvaneesta liikevaihdosta ja parantuneesta tuloksesta. Sarasvuon mukaan tulos syntyi yritysvalmennuksesta, jonka kysyntä on kasvanut talouskriisistä huolimatta.

Trainer’s House syntyi 2007 alussa kun valmennusyhtiö ja internetkonsulttiyhtiö Satama Interactive yhdistyivät.

”Mahastasi tulee
shamaanin rumpu”

Yhtiön uusista tuotteista eniten huomiota on herättänyt kuntoilupalvelu Fight Club, joka kerää osanottajia ympäri maan kukonlaulun aikaan alkaviin treeneihin.

Erikoisuutena on, että asiakkaalta joka ei saavuta itselleen asetettuja tavoitteita, luvataan jälkikäteen laskuttaa kaksinkertainen hinta. Yhtiön mukaan ”arkitaistelijoiden kasvatusryhmät” ovat täyttyneet nopeasti. Osanottajille luvataan perustavanlaatuista elämänmuutosta.

Teksti
SK netin toimitus
Nina Törnudd / STT

Aiheesta lisää
Jari Sarasvuo, valmentaja (SK netti 3.4.2008)

Keskustelu
Kerro kokemuksistasi taantuma-Suomessa