Ikävä uutinen Akavalle – epävarmuus jatkuu

Uutisanalyysi: Porokari jatkaa Insinööriliiton johdossa ja noussee Akavan puheenjohtajistoon.

Akava
Teksti
Heikki Vento

Pertti Porokarin uudelleenvalinta Insinööriliiton puheenjohtajaksi oli ikävä uutinen korkeakoulutettujen palkansaajien keskusjärjestölle Akavalle. Porokari noussee Akavan puheenjohtajistoon.

Porokari valitaan tammikuussa Akavan varapuheenjohtajaksi, vaikka insinöörit ovat SAK:n ja STTK:n kanssa selvittämässä uuden keskusjärjestön perustamista. Keskusjärjestö Akava ei ole mukana neuvotteluissa.

Akavalaisia ärsyttää se, että Porokari on uutta keskusjärjestöä hahmottelevan ryhmän varapuheenjohtaja. Insinöörien lähtö Akavasta olisi tuntuva suonenisku. Liitossa on 70 000 jäsentä. Se on Akavan kolmanneksi suurin jäsenliitto.

Akavan johdossa Porokarilla ei ole ystäviä. Keskusjärjestöhankkeen vuoksi Porokari on saanut vastaansa Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin ja suurimman jäsenjärjestön Opettajien ammattijärjestön puheenjohtajan Olli Luukkaisen, joka on Akavan ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Luukkaisen mielestä Insinööriliito ei voi olla mukana julkisen alan akavalaisten neuvottelujärjestössä Jukossa, jos liitto muuttaa Akavasta uuteen keskusjärjestöön. Luukkainen on Jukon puheenjohtaja.