SK:n lukijoilta: Ohjaillaan Trumpia lempeästi – Futissirkuksen hehkutus Suomessa ampuu yli

Presidentin nimittely siaksi ei ole asiallista, kirjoitetaan SK:n lukijan kirjeessä.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Ohjaillaan Trumpia mieluummin lempeästi

Anu Koivunen pohti viime kolumnissaan sitä, että jossain lehdessä oli nimitetty jonkun maan presidenttia siaksi (SK 27/2018). Puuttumatta Donald Trumpiin mitenkään, sikanimityksen käyttö tuntuu silti pahalta ja vanhanaikaiselta.

Kaikkien pitäisi tietää, että sika on yksi niistä eliöistä, jotka osaltaan pitävät suomalaiset hengissa. Meillä ei pitäisi olla varaa loukata sikoja – kuten ei muitakaan kotieläimiä.

Trumpista voisi ajatella, ettei häntäkään saisi tietoisesti loukata, vaan lempeä kasvatus ja ohjailu johtaisivat parhaimpaan lopputulokseen tässäkin tapauksessa.

 

Juha Antinkaapo

Tervola

 

Yliampuvaa hehkuttaa futissirkusta Suomessa

Tuomas Kyrö (SK 24/2018) kertoi kiehtovista futismuistoistaan.

Vuonna 2014 MM-kisat pelattiin Brasiliassa. Silloin puolivälieräotteluissa maaleja syntyi vain muutama, valtaosa erotuomarin määräämistä erikoistilanteista. ”Filmaaminen” onkin luonnollinen keino pyrkiä tärkeimpään eli voittoon tuomarin suojeluksessa.

Pidän futiksen sääntöjä valuvikaisina ja jalkapalloliitto Fifaa sekä järjestävää maata Venäjää korruption mädättäminä. Katselen otteluja siitä huolimatta. Täytyyhän tässä tietää, millaisiin sirkushuveihin kansa tuhlaa aikaansa levottomassa maailmanajassa.

Tuntuu yliampuvalta, että Suomessa hehkutetaan tätä sirkusta innokkaammin kuin olympialaisia. Meiltä on unohtunut, että Suomi ehti jo pudota näistä kisoista.

 

Timo Uotila

Helsinki