SK:n lukijoilta: AlfaTV:n päätoimittaja vastaa kanavaa koskevaan uutisointiin – Mutti ei ole mutsi vaan äiti

AlfaTV:n päätoimittaja vastaa kanavaa koskevaan uutisointiin.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

AlfaTV vastaa

Uutisviikko-palstalla (SK 37/2021) käsiteltiin AlfaTV:tä. Todettakoon keskustelun monipuolisuuden säilyttämiseksi, että AlfaTV:n kasvaessa tuli tarpeelliseksi irrottaa se entisestä emostaan IRR-TV:stä, eriyttää talous ja laajentaa omistuspohjaa.

Vanha IRR-TV jatkaa entiseen tapaan lähetysjärjestönä neljällä mantereella ja kerää varoja lahjoittajilta toimintaansa. Keräystoiminnassa noudatetaan voimassa olevia säädöksiä ja lakeja kaikkialla maailmassa. Suomen varankeräysten valvoja on Poliisihallitus.

Irrottamisen jälkeen AlfaTV toimii myymällä mainoksia ja ohjelma-aikaa. Lisäksi se käyttää osakeannista saamiaan pääomia toimintaansa. Yksi ohjelma-aikaa ostavista yhteisöistä on IRR-TV, joka käyttää kanavalta hankittua aikaa sääntöjensä mukaisesti.

AlfaTV on uusi kaupallinen tv-kanava, jonka tarkoituksena on vahvistaa ja laajentaa sananvapautta Suomessa. Se laajentaa parhaillaan uutis- ja ajankohtaispalveluaan sekä pyrkii JSN:n jäseneksi. Näin se ha- luaa vahvistaa hyvää lehtimiestapaa omassa toiminnassaan.

Hannu Haukka

AlfaTV:n vastaava päätoimittaja

 

 

Ei mutsi vaan äiti

Angela Merkeliä koskevassa hyvässä artikkelissa (SK 36/2021) häiritsi ”Mutti”-sanan suomentaminen mutsiksi tai äiskäksi. Aiemmin ”Mutti” oli pikkulasten ensimmäinen nimitys äidille, ja siihen liittyi kaikki luottamus ja kiintymys, mikä äiti-sanaan liittyy. Mutsi ja äiskä voivat toki sisältää rakkautta ja arvostusta, mutta samalla ne yrittävät kätkeä näitä tunteita hiukan nolottavina.

Helena Kritzokat

Bad Bevensen, Saksa