Potkulaudoille nopeusrajoitus, promilleraja ja kypäräpakko

Laudoille pitää määrätä parkkipaikat ja ne on poistettava jalkakäytäviltä.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Lukijoilta

Potkulautailu kuriin

SK:ssa 31/2022 oli juttu sähköpotkulaudoista. Olen jo pitempään ihmetellyt niitä koskevien määräysten puuttumista. Nyt jalkakäytävät ovat täynnä näitä vempaimia. Ne ovat esteitä rollaattorin tai pyörätuolin kanssa liikkuville vanhuksille ja näkövammaisille ja lastenvaunuja työntäville äideille ja isille.

Potkulaudoille tulee määrätä nopeusrajoitus 20 km/h, kypäräpakko, ajokielto yöaikaan ja promilleraja 0,2. Lisäksi kaupunkien tulee määrätä laudoille parkkipaikat. Ne on poistettava jalkakäytäviltä. Lautojen määrää tulee myös rajoittaa, kuten on tehty Oslossa ja Tukholmassa. 

Martti Ruuskanen


Yle-laista vielä

Toimittaja Vappu Kaarenoja osuu (SK 32/2022) oikeaan siinä, että jako teksteihin ja audiovisuaalisiin sisältöihin on keinotekoinen, eikä Yleisradion verkkojournalismin rajoituksista ole odotettavissa lisätuloja Medialiiton jäsenkunnalle.

Euroopan komissio ei voi kuitenkaan kieltää yleisradioita julkaisemasta tekstiä verkossa, sillä Amsterdamin pöytäkirjan (1997) mukaan julkisen yleisradiotoiminnan laajuus ja järjestäminen kuuluu yksin jäsenvaltioiden toimivaltaan.

Komissio voi puuttua asiaan vain, jos se tulkitsee jäsenvaltioiden itse rikkovan omia sääntöjään. Eurooppalaiset lehtiyhtiöt eivät myöskään ole jääneet osattomiksi julkisesta rahoituksesta suorina ja epäsuorina tukina. 

Marko Ala-Fossi

Minna Horowitz

Kari Karppinen

Riku Neuvonen

Hannu Nieminen