Irtopääministeri

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Sosiaalisessa mediassa vihastuttiin, ihastuttiin, pöyristyttiin, revettiin, järkytyttiin, räjähdettiin jne. viime viikolla Sanna Marinin kuvasta, jossa pään ja kaulan välillä näyttää olevan selvä raja, siis ikään kuin kuvassa olisi irtopääministeri.

Aika yleisesti oltiin sitä mieltä, että kuvaa oli jostain syystä tai vahingossa jotenkin käsitelty. Se on toki järkeenkäypä ja tervehenkinen olettamus, mutta ei silti välttämättä oikea.

Italialainen kirurgi Sergio Canavero on nimittäin palannut taas julkisuuteen erilaisissa tiedejulkaisuissa, ja hän kertoo edelleen valmistelevansa ihmispään siirtoa toisen ihmispään tilalle. Samaa hän on suunnitellut omin päin tutkijankammiossaan jo vuodesta 1982, ja joitakin vuosia sitten hän esitteli ideaansa koko maailmalle. Asiaa pohdittiin silloin tälläkin palstalla (SK 47/2017).

Siis kukapa tietää, vaikka tohtori Canavero olisi lopultakin onnistunut päänsiirroissaan ja tekisi niitä jopa tilaustyönä. Ainakin salaliittoteoreettisesti on mahdollista, että Sanna Marinkin olisi ollut hänen asiakkaanaan esimerkiksi jossakin niistä salaperäisistä kokouksista, joihin hän on osallistunut muiden eurooppalaisten johtajien kanssa, tai viime kesänä Italian-lomallaan.