"Siellä on ollut joku muu kuin minä" - Mitä Lauri Törhönen oikeastaan myönsi tv:ssä?

Profiilikuva
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen elokuvaohjaaja Lauri Törhösen kaivatusta esiintulosta häirintäsyytösten jälkeen eilisessä Arto Nybergin ohjelmassa (Törhösen osuus kohdasta 25.15 eteenpäin)?

Minun korvissani soivat yhä meisseli, Vantaankosken jäiden lähtö, käsikirjoittajan työkalupakki ja ”Siellä on ollut joku muu kuin minä”. Törhönen, 70, vaikutti taantuneen tuhmuuksia tehneeksi pikkupojaksi, jonka äiti oli pakottanut pyytämään kolttosiaan anteeksi mutta joka uppiniskaisesti väitti sen olleen joku muu.

En nyt ryhdy neuvomaan, miten Törhösen olisi kuulunut toimia mennessään suoraan tv-lähetykseen. Esimerkiksi bloggarikollegani Sami Kuusela on jo analysoinut asiaa.

Koska Törhönen sai selittää suorassa lähetyksessä kaikenlaista puutaheinää muun muassa Vantaankosken jäistä, pappisseminaareista ja Outi Nyytäjän alalle tuomasta halailukulttuurista, hänen varsinainen sanomansa hämärtyi. Tämän vuoksi piti katsoa haastattelu kahteen kertaan, jotta pääsin kärryille, mitä hän oikeasti myönsi ja kielsi.

Tässä tiivistettynä.