Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Mitä Lauri Törhösen olisi pitänyt sanoa Arto Nybergissä

Blogit Hupparihörhö 18.2.2018 20:13
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Lukuisten naisten ahdistelijaksi syyttämä elokuvaohjaaja ja entinen elokuvataiteen professori Lauri Törhönen oli tänään vastaamassa syytöksiin Ylellä Arto Nybergin ohjelmassa. Esiintyminen ei olisi voinut mennä enempää penkin alle.

Törhönen kiemurteli, kuinka ”ettei kiistä, että ihmiset muistavat oikein subjektiivisesti, mutta siellä on ollut joku muu kuin minä.” ja jopa syytti vajaa vuosi sitten edesmennyttä käsikirjoittaja ja kirjailija Outi Nyytäjää, kuinka tämä oli tuonut ”halailukulttuurin elokuva-alalle”.

Haastattelu saavutti huippunsa, kun Törhönen kertoi, ”ettei länsimainen oikeusperiaate salli vihamiesten todistavan oikeudessa vihamiehiään vastaan”. Ööö? Vain kaverit saavat todistaa ystävistään? Hän myös analysoi, ettei puolet ihmisistä pidä hänestä. Nii-i.

Mitä Törhösen olisi pitänyt sanoa? Tässä ehdotus:

”Olen ollut yli-innokas ja tullut iholle, koska varsinkin nuorempana olin seksiaddikti. Kuvittelin silloin vuosia sitten, että se oli hyväksyttyä käytöstä, mutta olin väärässä. Pyydän siksi anteeksi kaikilta naisilta, joita olen ahdistellut.

On hienoa, että epätasa-arvoon ja seksuaaliseen häirintään puututaan. Elokuva-ala on menossa parempaan suuntaan. Lupaan tehdä töitä, ettei kaltaiseni käytös enää jatku.”

Sain Facebookissa apua kaveriltani, joka on toiminut viestintä- ja maineenhallintatoimistossa. Hän ehdotti, että Törhösen olisi kannattanut jatkaa:

”Toivon, etteivät minun kanssani yhteistyötä tehneet hienot ammattilaiset kärsi minun tekemistäni virheistä. Heidän työnsä ja elokuvansa ansaitsevat arvostusta.”

Piste.