Pasi Kivioja analysoi median ilmiöitä.

Pohjoismaiset sanomalehdet sukeltavat – ”Tilanne on oikeasti karmea”

Pasi Kivioja
Blogit Mediaansekaantuja 4.9.2016 12:23
Sanomalehtien mediataloudesta kiinnostuneille tarjoaa tuoretta tietoa juuri valmistunut Uutismedian uudet liiketoimintamallit Pohjoismaissa -tutkimus. Tutkimuksen esittelytilaisuudessa tällä viikolla käytiin läpi ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten sanomalehtien taloudellista tilannetta. &#...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Pasi Kivioja

Kirjoittaja on YTM, vapaa toimittaja ja entinen Julkisen sanan neuvoston jäsen (2014-2017).

Keskustelu

Lehtibisneksestä eläville tietysti ikävä tilanne, mutta miten yhteiskunnan kannalta? Rapisevaan paperilehteen tottuneet suuret ikäluokat ovat nekin löytäneet sähköisen median ja somen ja osa siirtynyt sinne. Itselle ei ole tullut printtilehteä 20 vuoteen enkä ole siitä koennut kärsineeni. Tämä lehti sekä HS tulee digimuodossa ja kätevintä juttuja on lukea kännykästä.
Esimerkiksi Twitterin kautta saan valtavasti linkkejä juttuihin, jotka menisivät ohi kokonaan jos olisi vain mediatalojen varassa. Samoin ns. kansalaisjournalismi on noussut ja monet blogit ja blogistit ylittävät uutiskynnykseni kertaluokkia enemmän kuin sanomalehtien jutut, jotka voi kertaalleen tarkistaa edellisen illan TV:n uutislähetyksistä.