Blogit

Televisio elää uutta kultakauttaan. Ilkka Pernu kirjoittaa siitä.

Aika on ajanut Salaisten kansioiden ohi

Blogit Lähetyssaarnaaja 28.1.2016 10:03
Ilkka Pernu
Ilkka Pernu - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja, joka rakastaa hyvää tarinankerrontaa.

Kuten elokuussa kirjoitin, Salaiset kansiot voisi yhä olla ajankohtainen sarja. Tällä viikolla Fox-kanavalla alkoi 1990-luvun suosikkisarjan upouudet jaksot. Piskuisen kanavan mittapuulla avausjakso keräsi tiistaina kohtuullisen hyvin katsojia (Finnpanelin mukaan 220 000). Mutta mitä uudelleenlämmittelystä pitäisi oikein ajatella?

Kun 1990-luvulla Salaiset kansiot kuvasi todellisen elämän marginaalista ilmiötä - ufohörhöilyä – tänä päivänä salaliittoteorioiden kultakaudella sarjalla olisi mahdollisuus kertoa laajemmasta kulttuurisesta ja poliittisesta liikehdinnästä. Uusissa jaksoissa primus motor on salaliittoteorioiden avulla rikastunut karismaattinen vloggari Tad O'Malley (Joel McHale), joka muistuttaa etäisesti amerikkalaista salaliittojulkkista Alex Jonesia. Mukana on myös viittauksia Edward Snowdenin ja Julian Assangen tekemiin vakoilupaljastuksiin.