Uusin suomalainen supersankarileffa on Volume: "Jengi odottaa supersankarielokuvia"

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Suomessa tehdään taas uutta supersankarielokuvaa. Edellinen, Rendel, ei ole valmis, mutta Volumenkin kuvauksista on jo kerrottu muun muassa Hesarissa ja Seiskassa.

Tämän sankarin yli-inhimillinen ase on ääni. Kenties samankaltaisia hahmoja löytyy Marvelinkin katalogista (jossa on viitisentuhatta hahmoa), mutta nyt inspiraatio on netistä.

”Idea on Youtubesta. Standup-koomikko ja beatboksaaja Rudi Rok kehitteli supersankarihahmon sketsihahmoksi. Monesta suunnasta tuli kommenttia, että tuo on enemmän kuin yhden videon läppä”, kertoo Volumen ohjaaja Lauri Laukkanen.

Kun Volumen kuvauksista uutisoitiin, kyse oli vasta muutaman päivän kuvausrupeamasta. Seiska kertoi näyttelijäkiinnityksistä: mukana on kansainvälistäkin uraa tehneitä ammattilaisia, kuten Tobias Zilliacus. Pari viikkoa sitten kuvattua materiaalia olisi tarkoitus käyttää myös lopullisessa elokuvassa.

”Kuvasimme ne nyt, jotta meillä on rahoitusneuvotteluihin näytettävää. Ollaan melko alkuvaiheessa. Ekassa vaiheessa oli neljä 21-tuntista kuvauspäivää.”