Triplan elokuvateatterista tuli koronan uhri – uusi toimija löytyi jo, ja alan optimismi herää

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Cinamon-ketjun kuusisalinen elokuvateatteri Pasilan ostoskeskus Triplassa ei ehtinyt lopulta toimia yleisölle kaikkiaan kuin vuoden verran.

Se avattiin vuoden 2019 lopulla. Vuonna 2020 iski koronapandemia. Triplan Cinamon pani ovet kiinni silloin kuin rajoitusten mukaan piti. Marraskuussa se meni kiinni jo ennen rajoitusten kiristymistä äärimmilleen, eikä ovia enää avattu.

Eilen kerrottiin kaksi uutista: ensin siitä, että Cinamon lopettaa Triplassa (mutta jatkaa Redissä, jossa sillä on ollut elokuvateatteri jo vuodesta 2018; sen avaamisessa oli aikoinaan monenlaisia haasteita) ja sitten huojentava tieto: Triplan elokuvateatteritilat ottaa haltuunsa Bio Rex Cinemas.

Jälkimmäinen uutinen oli merkityksellisempi myös sikäli, että Suomen toiseksi suurin ketju Bio Rex Cinemas ei ole koskaan aiemmin toiminut Helsingissä monisaliteatterissa, eikä aikoihin muutenkaan.

Finnkinolla on 16 teatteria 11 suurella paikkakunnalla ja yhteensä Suomessa noin 70 prosentin markkinaosuus vuodesta riippuen. Bio Rex Cinemasilla on ollut 10 teatteria, karkeasti sanottuna juuri suuruusjärjestyksessä Finnkinoa seuraavilla paikkakunnilla, ja hieman alle 10 prosentin markkinaosuus.