Thomas Vinterberg seuraavasta tanskalaiselokuvastaan: "Siitä tulee alkoholin ylistys"

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Juhlien ja Jahdin ohjaajaa Thomas Vinterbergiä kiinnostavia teemoja ovat hänen elokuviensa perusteella yhteisöt ja perheet, rakkauden vaikeus sekä ihmisten sielunelämä julkisivun takana. Uudessa Kommuunissa hän käsittelee avioerodraaman keinoin 1970-luvun yhteisöllisyyskokeilua.

Humanistiohjaajaa kiinnostaa kovasti myös ihmisten suhde viinaan, ja hän haluaa tehdä siitä kokonaisen elokuvan. Haastattelin Vinterbergiä helmikuussa Kommuunin tiimoilta Berliinin elokuvajuhlilla, ja näin hän kertoi:

”Kirjoitan Tobiaksen [Lindholm] kanssa nyt elokuvaa, josta tulee varmasti seuraava hanke, jonka teen Tanskassa. Se on alkoholin ylistys. Odotan sitä kovasti.”

”Elokuva tulee näyttämään, kuinka paljon alkoholin avulla voi saavuttaa. Toinen maailmansotakin voitettiin nokkahahmona varsinainen viinasieppo, joka oli humalassa aamusta yöhön.”

”Jotkut parhaista romaaneista on kirjoitettu alkoholin vaikutuksen alaisena. Kyse on siitä, kuinka paljon juot ja miten juot. Alkoholi tekee keskusteluista usein avarampia.”