Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Oliver Stonella ja hänen Snowden-elokuvallaan on uskottavuusongelmia

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 27.4.2016 21:39
Ongelmat vain pahenevat. Oliver Stone on nyt tehnyt elokuvan tietovuotaja Edward Snowdenista. Ohjaaja-käsikirjoittaja ja Oscar-voittaja Stone on ikuinen vastarinnankiiski, ja Snowden on hänelle mitä tyypillisin aihe ja sankari: pieni ihminen, intohimoinen työnsä tekijä ja hiljainen isänmaanystävä, j...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Paljon suurempi uskottavuusongelma on elokuvakriitikoilla, mitä te olette ikinä tehneet taiteen eteen?

Esimerkiksi taannoin haukuit pystyyn Tarantinon uusimman elokuvan ja nimenomaan mainitsit että liian pitkiä keskustelukohtauksia.

Anteeksi vaan, mutta kun näin tuon elokuvan pari viikkoa sitten niin juuri nuo keskustelukohtaukset tekevät elokuvasta suuren. Erittäin hyvä leffa. Säkenöivää voimaa, hyvä tarinan rakentelu, nerokkaat ilmaisut…

Ja sinä haukuit leffan surkeaksi.

Hei Paavo! Totesin The Hateful Eightin olleen pettymys ja kuvailin tavallista vuolaammin syitä, miksi se ei tuntunut Tarantinon parempien veroiselta. Kieltämättä juuri keskustelut tuntuivat usein itsetarkoituksellisen venähtäneiltä ja joskus päämääränsä hukkaavilta. Hienoa että pidit elokuvasta ja hauskaa, että luet blogiani. Mutta mikäli luit tuon blogimerkintäni, huomasit varmasti, että en väittänyt The Hateful Eightiä surkeaksi.

Minä taas pidän Tarantinon elokuvissa juuri noista pitkistä keskusteluista, joissa käytetään erittäin luovaa kieltä. Ne ovat Tarantinon elokuvien se iso juttu. Kuten tässä viimeisimmässäkin. Erittäin hyvä tarinan kehittely ja loistavaa yllätyksellisyyttä.

Miksi te kriitikot ette koskaan löydä mitään hyvää?

Hei Paavo! Tekisi mieli sanoa, että älä lue blogiani jos et pidä sen sisällöstä. Argumenttiesi perusteella voi kuitenkin kiistatta todeta, että et sinä ole (et edes kommentoimaasi The Hateful Eight-blogaustani) lukenutkaan, vaan soitat vain lämpimiksesi suutasi. Voimia, terveisin Kalle K.