Suomen kansa hylkäsi Lordin: Monsterimies-elokuvalle 459 katsojaa ensi-iltaviikonloppuna

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Lordi suuttui itsestään kertovasta dokumentista. Nyt hän on varmaankin tyytyväinen, sillä ympäri maan esitetty elokuva hänestä sai viikonloppuna vain 459 katsojaa.

Lordin eli Tomi Putaansuun tarinaa kertovan Monsterimies -dokumentin ikävä floppaaminen leffateattereissa sopii kyllä itse teoksen teemaan. Taiteilija ehkä kiukkuilee melankolisesti, mutta Euroviisu-huumasta on jo kovin pitkä aika, eikä yleisö kulkenut mukana.

Dokumentti jopa alkaa Putaansuun mutinalla siitä, kuinka ”Suomen kansa hylkäsi” yhtyeen: nosti ylös eikä enää juhli.

Monsterimies on sinänsä aivan pätevä televisiotasoinen dokkari, jossa on hieman draamaa, mutta jonka katsomista ihan leffateatterilipun hinnalla on vaikea suositella muille kuin faneille. Oma arvioni täällä: Monsterimies on sympaattinen mutta pitkäveteinen.

Ilta-Sanomien kritikko Taneli Topelius summasi ongelmia hyvin: ”Omia kasvojaan Putaansuu ei edelleenkään paljasta kuin epäsuorasti, minkä vuoksi hänen puheistaan ei välity esimerkiksi mahdollinen itseironia. Tuskainen tähti näyttäytyy siksi yksipuolisen vihaisena, valittavana, kiroilevana, katkerana ja jopa väärinymmärrettynä hahmona. Mielikuvat vaikeasti masentuneesta viihdyttäjästäkään eivät ole kaukana.”