Kino Dominon toiminta jatkuu: tekijänoikeusloukkaus on asianomistajarikos

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Turkulainen Kino Domino esittää elokuvia edelleen tekijänoikeuksia hävyttömästi rikkoen.

Kerran Domino on joutunut reagoimaan välittömän rangaistusseuraamuksen uhkaan: ohjelmistoon oli Halloween-juhlan aikaan valittu John Carpenterin kauhuklassikko Halloween. Sillä kuitenkin sattui olemaan aktiivinen elokuvateatteriesitysoikeuksien haltija Suomessa.

En tiedä, miten hän sai Dominon väkeä kiinni, mutta Halloweenia ei sitten esitettykään. Dominon Facebook-sivuilta oli ilmoitetun esitysajan jälkeen luettavissa epäonnisen asiakkaan kommentti: ovet olivatkin lukossa, mitään selitystä ei annettu, parikymmentä ihmistä seisoi ulkopuolella vihaisena. Luonnollisesti tämä viesti poistettiin Dominon FB-sivulta heti kun joku dominolainen sen huomasi, ja kohta katosivat kaikki tiedot siitä, että Halloweenin piti edes kuulua ohjelmistoon. Dominon sikamainen suhde asiakkaisiin ei siis rajoitu vain siihen, että elokuvat esitetään surkealla piraattitiedostolaadulla.

Kirjoitin aiheesta pari viikkoa sitten jutun Näin Kino Domino huijaa, joka sai verkossa poikkeuksellisen paljon lukijoita. En ihmettele, meininki on aivan absurdia. Tekisi melkein mieli kiittää Dominon jengiä hauskasta farssista.

Mitä nyt tapahtuu? Ei välttämättä yhtään mitään. Tekijänoikeuksien rikkominen on taitolaji, jossa röyhkeä voi päästä kuin koira veräjästä.