Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Jättipeto Godzilla ja hirviö nimeltä embargo

Blogit Kuvien takaa 7.5.2014 15:17
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tulin juuri katsomasta Godzillaa. Tämä hirviöelokuva on --

Niin, en voi kertoa, koska elokuvan kommentointia ja arvostelemista koskee embargo sunnuntai-aamuun asti. Paperi piti allekirjoittaa elokuvateatterin aulassa ennen näytöstä, kuten näissä tapauksissa toimitaan.

Tietysti embargo on aivan typerä. Olisin voinut kirjoittaa tämän blogimerkinnän siitä, kuinka (adjektiivi poistettu) Godzilla on ja miksi, mutta olkoon.

En tiedä, saisinko edes kertoa, että kävelin näytöksen jälkeen kahville varsin hyvillä mielin, joten on varmasti parempi, etten kerro sitä.

Embargoja on elokuvatoimittajalle kahdenlaisia. Toiset ovat tällaisia muutaman päivän hupsuja sulkuja, joiden merkitys on ymmärrettävissä lähinnä niissä tapauksissa, kun elokuva on epäonnistunut ja tieto siitä halutaan pimittää ensi-iltaan asti.

Ylen Tähtihetken Jenni-Maarit Koponen taisi unohtaa embargon, sillä alle puoli tuntia näytöksen jälkeen hän twiittasi mielipiteensä Godzillasta: "Godzilla nähty. Kiinnosti n. 15 minuuttia, sitten katosi oikeastaan koko hommasta juoni ja alkoi kyllästyttävä säntäily pimeydessä."