Frankenstein-kanava tulee - kukat Yle Teeman hautajaisiin voi jo tilata

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Mikä on julkisen palvelun tehtävä?

Yle Teeman rikkomisaikeet ovat herättäneet viime viikkoina keskustelua.

Olen kuullut luotettavalta lähteeltä, että päätös Teeman lakkauttamisesta nykyisellään on mitä ilmeisimmin käytännössä tehty. Juuri nyt Yle jo hakee markkinointitoimistoa (tai on jo löytänyt sen), joka tulee tekemään brändityötä, kun nykyinen Teema ja Yle Fem amputoidaan ja palaset ommellaan yhdeksi kanavaksi. Tuskin sitä haettaisiin, ellei näiden kanavien vihjattua uudistusta pidettäisi varmana. Muutoksiin liittyvät lausuntopyynnöt ja muu kuvitelma kansalais- ja asiantuntijavaikuttamisesta näyttäisivät olevan silkkaa lumedemokratiaa.

Pitihän se arvata. Ylen vastaus parin viikon takaiseen blogimerkintääni Yle Teemaa ei saa lakkauttaa eikä amputoida oli hassu paitsi sikäli, että palvelun supistamista kutsuttiin pokkana palvelun parantamiseksi, myös siksi, ettei siinä edes vaivauduttu kirjoittamaan lakkauttamisasiasta konditionaalissa. Kerrottiin vain, miten suunnitelma tulee etenemään.

Samoin julkaisujohtaja Ismo Silvo esitteli Hesarissa sangen valmiin tuntuisen mallin, jossa Teema jatkaisi viitenä iltaa viikossa alkaen kello 20. Nopea laskutoimitus: Teemaa olisi lähetysvirtatelevisiona jäljellä siis ehkä 20 tuntia viikossa.