Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Frankenstein-kanava tulee – kukat Yle Teeman hautajaisiin voi jo tilata

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 14.10.2016 13:33
Mikä on julkisen palvelun tehtävä? Yle Teeman rikkomisaikeet ovat herättäneet viime viikkoina keskustelua. Olen kuullut luotettavalta lähteeltä, että päätös Teeman lakkauttamisesta nykyisellään on mitä ilmeisimmin käytännössä tehty. Juuri nyt Yle jo hakee markkinointitoimistoa (tai on jo löytänyt se...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo muistuttaa, että käynnissä oleva julkinen kuuleminen on Yle-lain määrittämä velvoite suurten palvelu-uudistusten yhteydessä. Menettely määritellään laissa tarkkaan ja sitä tässä nyt noudatetaan. Jotta ylimalkaan mitään uudistusesitystä voitaisiin arvioida, siitä täytyy olla ensin kuvaus. Näin on nytkin. Suunnitelmaksikin sitä voidaan kutsua.

Tätä suunnitelmaa siis arvioidaan parhaillaan sekä julkisen palvelun toteutuksen kannalta että markkinavaikutuksiltaan. Myös uudistuksen markkinoinnin suunnittelu on osa normaalia asian valmistelua. Uudistuksesta kuitenkin päättää Ylen hallintoneuvosto. Seuraava käsittely on 25.10.

Kinnusen arviot Yle Teeman viikkolähetysmääristä esitetyssä kanavamallissa voidaan hyvinkin tuplata. Kaikki se uusi ohjelmisto, joka Yle Teemalle voitaisiin taittaa omankin kanavapaikan mallissa, mahtuu hyvin tähän aikamäärään.

Silvo myös muistuttaa vielä: Yle Teema ei katoa perinteisestäkään kanavatelevisiosta. Ja tämän lisäksi Teema saisi ihan toisenlaisen näkyvyyden Yle Areenassa ja verkossa. Tässä jälkimmäisessä tavoitteessa meidän täytyykin onnistua, jotta Ylellä ja sen kulttuurisisällöillä olisi elämää ja näkyvyyttä pidemmällä tulevaisuudessa.

Ismo Silvon puolesta Ylen viestintä/Niina

YLEllisyysveron maksajana näkisin mielelläni edes muutamia kiinnostavia ohjelmia, lähinnä dokumentteja, myös ulkomailla ollessani, mutta useimmiten ohjelmaa klikatessa tulee vastauksena ”tämä ohjelma ei ole katsottavissa ulkomailla”. Kovin on surkeaksi mennyt Suomen veronmaksajien kustantama YLE.

Ovatko Yle Fem ja Teema nyt hyvin erilaisia profiileja? Mielestäni niiden yhteen sovittaminen ei olisi ylivoimaisen vaikeaa. Femman hyvät ohjelmat saisivat parempaa näkyvyyttä ja myös Teeman ohjelmat lisää katsojia.