Finnkinon monopoli murtuu? Uusi elokuvateatteriketju tulee Suomeen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Finnkino saa kilpailijan. Baltiassa toimiva Cinamon-ketju avaa monisaliteatterin Helsingin Kalasatamaan valmistuvaan ostoskeskus Rediin. Avajaisia on määrä viettää elokuussa 2018, kertoo Markkinointi & Mainonta.

Cinamon aikoo laajentaa ”ympäri Suomea isoihin ja pieniin kaupunkeihin” jo ensi vuonna, toimitusjohtaja Tatjana Tolstoya kertoi Marmaille. Kuulostaa erittäin kunnianhimoiselta, mutta ennen kuin lisää teatterisijainteja paljastetaan, suhtaudun väitteeseen hieman skeptisesti. Tietysti jos rahoitus ja resurssit ovat kunnossa, tervetuloa!

Jos jostain Cinamon Suomessa tiedetään niin Tallinnan Imax-teatterista. Odotettua Imaxia ei Rediin tule.

Uutinen on supermielenkiintoinen monestajin syystä. Yksi on sen yllättävyys: Cinamon piti asian salassa suomalaistoimijoilta varsin hyvin. Huhuja liikkui, mutta vasta Redi-hankkeen julkistuksen myötä firma astui esiin.

Siitä voidaan olla varmoja, että tervettä kilpailua elokuvateatteribisnekseen ovat toivoneet kaikki elokuvien levittäjät (eli maahantuojat) sekä koko suomalainen elokuva-ala. Sandrew-ketjun lopettamisen jälkeen eli vuodesta 2006 alkaen Finnkino on hallinnut suurimpia kaupunkeja eli alueita, joilla elokuvia ylivoimaisesti eniten katsotaan. Turussa sillä on monopoli, Tampereella on yksi yksityinen teatterisali ja Helsingissä on päivittäiskäytössä Finnkinon 24 salin (26, kun purkuhankkeelta säästynyt Maxim taas avataan) ulkopuolella kolmen eri toimijan viisi pienehköä salia.