Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Cheek on Suomen ainoa tähti, koska hän haluaa olla

Blogit Kuvien takaa 8.11.2015 07:53
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Suomessa ei ole elokuvatähtiä. Tähti on jotain saavuttamatonta ja etäistä. Tähti on fantasia, joka laskeutuu todellisuuteen vain säihkeeseen, kuten ensi-iltagaalaan. Mutta ainoastaan hetkeksi, ja sitten tähti katoaa taas näkyvistä.

En pane sinänsä pahakseni, että meiltä puuttuvat tällaiset tähdet. Tähtikultin puute on silti osasyy siihen, miksi esimerkiksi ruotsalaisten on ollut aina niin paljon helpompi päästä Hollywoodiin. Kyse on vähän yliampuvasta omanarvontunnosta ja kyvystä liitää todellisuuden yläpuolella.

Ruotsissa on henkisesti mahdollista elää erossa rahvaasta. Meillä sitä pidettäisiin vain jotenkin nolona. Tasa-arvon ideaali on otettu tosissaan. Tasavallan presidentti voi käydä lähikaupassa (ainakin adjuntantin kanssa - näin Tarja Halosen aikoinaan kortteli-Alepassani). Niin vain on. Ville Valo hengaili HIMin suosion huipulla todistettavasti tuon tuostakin klubien sulkeuduttua kello neljältä yöllä Iso-Roballa, halvassa pizzeriassa. Jopa odottamassa sitä Big Mamasin pizzaa yksin. Tähti ei voi näyttäytyä tuolla tavalla yksin.