Big Game - näin kirjoitettiin kirja siitä, miten Hollywood tuotiin Suomeen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Big Game saa ensi-iltansa tänään. Huomenna perjantaina ilmestyy kirjani Big Game – kuinka Hollywood tuotiin Suomeen. Lupaan, että se on ainakin aivan erilainen kuin yksikään aiemmin Suomessa elokuvanteosta kirjoitettu kirja.

Ajatus tuotannon seuraamisesta kirjaa varten syntyi Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2013 heti sen jälkeen, kun suomalainen tuotantoyhtiö Subzero oli tiedottanut suuresta uutisestaan, Samuel L. Jacksonin kiinnittämisestä pääosaan.

Tapasin festivaaleilla erittäin tyytyväisen Jalmari Helanderin. Olin tutustunut häneen kirjoittaessani Rare Exportsista ennen ja jälkeen sen valmistumisen juttuja esimerkiksi Suomen Kuvalehteen ja Imageen.

Inspiraatio oli jo olemassa: halusin kirjoittaa kirjan, joka kertoo, miksi Suomessa tehdään ne elokuvat, jotka tehdään, ja miten koko elokuva-alan koneisto on kehittynyt 1990-luvun heikkojen vuosien jälkeen. Halusin avata tuottamista ja levittämistä.

Big Game antoi mahdollisuuden myös kertoa, miten tällainen poikkeuksellinen, kansainvälisempi elokuva rahoitetaan ja myydään maailmalle.