007-elokuva siirtyi taas melkein puolella vuodella ja teatteriketju sulkee ovensa – kotimaisen elokuvan harteilla on nyt suuri taakka

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Perjantai-iltana tuli tieto: No Time to Die, odotettu uusi Bond-elokuva, siirtyy koronatilanteen vuoksi taas.

Ensi-ilta on vasta pääsiäisenä 2021. Nyt elokuva nähdään siis (aikaisintaan) vuosi sen jälkeen, kun ensi-illan alun perin piti olla. No Time to Die oli keväällä ensimmäinen todella suuri elokuva, jonka julkaisua lykättiin koronan vuoksi.

Odotus on kerta kaikkiaan pitkä: ensimmäinen pitkä trailerikin julkaistiin jo vuoden 2019 lopulla, siis puolitoista vuotta ennen kuin elokuva nähdään.

Alalla oli arvioitu, että Bond olisi se iso Hollywood-elokuva, joka ei siirry: koronakauden ainoa suuri Hollywood-ensi-ilta Tenet menestyi aika hyvin Yhdysvaltojen ulkopuolella, ja nimenomaan Bondit ovat elokuvia, joiden liikevaihdosta suhteellisesti hyvin suuri osa tulee muualta kuin Yhdysvalloista.

https://www.youtube.com/watch?v=vw2FOYjCz38

No Time to Dien piti tulla valkokankailla marraskuun puolivälissä. Ehkä pitkää uutta siirtoa perusteltiin Euroopan taas pahenevalla tilanteella, ehkä ennusteilla uudesta lockdownista Iso-Britanniassa, jossa Bondit ovat erityisen suosittuja. (Muita erityisen bondeja maita ovat Pohjoismaat, etenkin Suomi.)