007-elokuva siirtyi taas melkein puolella vuodella ja teatteriketju sulkee ovensa – kotimaisen elokuvan harteilla on nyt suuri taakka

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Perjantai-iltana tuli tieto: No Time to Die, odotettu uusi Bond-elokuva, siirtyy koronatilanteen vuoksi taas.

Ensi-ilta on vasta pääsiäisenä 2021. Nyt elokuva nähdään siis (aikaisintaan) vuosi sen jälkeen, kun ensi-illan alun perin piti olla. No Time to Die oli keväällä ensimmäinen todella suuri elokuva, jonka julkaisua lykättiin koronan vuoksi.

Odotus on kerta kaikkiaan pitkä: ensimmäinen pitkä trailerikin julkaistiin jo vuoden 2019 lopulla, siis puolitoista vuotta ennen kuin elokuva nähdään.

Alalla oli arvioitu, että Bond olisi se iso Hollywood-elokuva, joka ei siirry: koronakauden ainoa suuri Hollywood-ensi-ilta Tenet menestyi aika hyvin Yhdysvaltojen ulkopuolella, ja nimenomaan Bondit ovat elokuvia, joiden liikevaihdosta suhteellisesti hyvin suuri osa tulee muualta kuin Yhdysvalloista.

No Time to Dien piti tulla valkokankailla marraskuun puolivälissä. Ehkä pitkää uutta siirtoa perusteltiin Euroopan taas pahenevalla tilanteella, ehkä ennusteilla uudesta lockdownista Iso-Britanniassa, jossa Bondit ovat erityisen suosittuja. (Muita erityisen bondeja maita ovat Pohjoismaat, etenkin Suomi.)