Tatu ja Patu -kirjailijoiden kesäkalenteri: Herra Hakkarainen, Koivuniemen herran MuuMaa ja Turun Seikkailupuisto

Onko kesäkalenterisi tyhjä? Täytä se muiden vinkeillä. Tatu ja Patu -kirjojen tekijät Sami Toivonen ja Aino Havukainen suosittelevat Koivuniemen herran MuuMaata.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen
Tatu ja Patu -kirjojen tekijät Sami Toivonen ja Aino Havukainen. Kuva Pekka Holmström.
 • Koivuniemen herran MuuMaa

  ”Löysimme Merikarvialla­ ­sijaitsevan maatilamatkailukohteen sattumalta netistä, ja tämä on nyt viides vuosi, kun menemme Koivuniemen herraan. Parasta kohteessa ovat eläimet, joita lapset saavat hoitaa. Sehän on aina vähän tylsää, jos eläimiä joutuu vain katselemaan aidan takaa, mutta MuuMaassa lehmiä, lampaita, hevosia ja poneja saa viedä ulos ja pupuja ja vuohia ruokkia. Siellä on myös traktoriajeluita ja yksi kesä oli voin kirnuamista. Tilalla käy paljon lapsiperheitä, joten aina on leikkikavereita. Perheitä on tilalla samaan aikaan vain muutama, joten fiilis on perhemäinen.”

 • Turun Seikkailupuisto 8.8. asti

  ”Kupittaalla sijaitseva tavallista hienompi leikkipuisto on sympaattinen. Seikkailupuistossa on teatteriesityksiä, askartelua ja paljon leikkipaikkoja. Parasta on suihkulähde, joka tekee sateenkaarisuihkun. Seikkailupuisto on liikennepuiston yhdessä, lähistöllä on lintuallas ja maauimala.”

 • Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

  ”Herra Hakkaraisen Talo -retkeen voi hyvin yhdistää lähistön Tyrvään Pyhän Olavin Kirkon. Joskus olemme käyneet kirkolla pelkästään piknikillä. Nyt, kun Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala ovat maalanneet kirkkoon taideteoksia, paikan päällä on paljon ihmisiä tutustumassa alueeseen.”

 • Herra Hakkaraisen talo

  ”Tämä paikka on erityisen tuttu, sillä asumme aivan vieressä. Sastamalassa sijaitseva Herra Hakkaraisen talo on sympaattinen. Siellä voi esimerkiksi leikkiä kauppaa Mauri Kunnaksen Koiramäen tyyliin ja pukeutua erilaisiin asuihin. Vieressä on ihana tornikahvila, ja pian viereen tulee myös kirjamuseo.”


Lue myös muut Kesäkalenteri-jutut SK:n Teemat-osiosta.