Tässä on vuoden juttu

Suomen Kuvalehden reportaasi Minun kouluni on nyt heidän sai Bonnierin journalistipalkinnon.

SK

Suomen Kuvalehden toimittaja Leena Sharma, kuvaaja Kaisa Rautaheimo ja graafikko Riikka Haahti voittivat Bonnierin journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjassa.

Palkinto tuli jutulla Minun kouluni on nyt heidän, joka kertoo helsinkiläisen Myllypuron yläasteen arjesta ja maahanmuuttajaoppilaista. Lue juttu pdf-tiedostona.

Näin palkintoraati perusteli valintaa:

”Leena Sharma ja Kaisa Rautaheimo vierailivat toimittajan entisessä koulussa, jota kansoittavat nyt maahanmuuttajaoppilaat. Juttu on elävä ja peittelemätön reportaasi yhden koulun elämästä, mutta samalla se kertoo suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta sekä siitä, mistä maahanmuuttokeskustelun polttoaine syntyy. Leena Sharman eläytyvä teksti ja Kaisa Rautaheimon erinomaiset kuvat sykkivät samaan tahtiin. Riikka Haahdin taitto yhdistää ne tyylikkääksi kokonaisuudeksi.”

Tänään järjestetyssä palkintogaalassa vuoden journalistiksi valittiin toimittaja Kristiina Tolvanen Aamulehdestä. Vuoden journalistisesta teosta palkittiin toimittaja Pasi Heikura, tuottaja Pertti Ylikojola sekä toimittajat Anu Heikkinen ja Kaisa Pulakka YLEn Radio 1:n puheohjelmasta ”Aristoteleen kantapää”.