SK palkitsi rajaseudun reportterin

Teksti
Karri Kokko

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto 2007 on myönnetty rajaseudun reportterille Marja Manniselle, merkittävien kansallisten ja kansainvälisten uutisten välittäjälle.

marja manninen


Marja Manninen työskentelee Ylen TV-uutisten aluetoimittajana Kaakkois-Suomessa. Oikealla Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen. (Kuva Kristiina Kurronen)

Suomen Kuvalehden journalistipalkintolautakunta toteaa perusteluissaan, että Marja Manninen on ahkera, luova, uudistuva ja kansainvälinen rajaseudun reportteri, joka välittää itärajan molemmin puolin merkittäviä kansallisia ja kansainvälisiä uutisia. Marja Manninen on välttänyt kyynistymisen ja leipääntymisen, jotka uhkaavat reportteria. Hän on säilyttänyt kunnianhimoisen journalisminsa myös jokapäiväisen rutiinituotannon keskellä.

Manninen on työskennellyt vuodesta 1990 Lappeenrannassa, mutta venäjän kielen taitavana hän on ulottanut uutisointinsa myös Venäjän Karjalan alueelle. Mannisen tiukat raportit rekkajonoista ja napakasti editoidut uutisaiheet sisältävät myös omaperäistä kuvakerrontaa, joka alkaa olla harvinaista. Mannisen selkeäsanaiset ja rohkeatkin jutut ovat olleet vuosien ajan parasta antia Ylen tv-uutisille. Itäraja on Manniselle ehtymätön jutunaihe, yhdessä taitavien kuvaajien kanssa hän on tehnyt satoja juttumatkoja sen taakse, erityisesti Pietariin ja Karjalan kannakselle. Työssään Manninen ei pelkästään tee paikallisuutisia valtakunnan verkkoon, vaan onnistuu käsittelemään valtakunnallisia aiheita paikallisesti.  

Palkinto jaettiin 33. kerran keskiviikkona 21. marraskuuta 2007. Suomen Kuvalehden journalistipalkintolautakuntaan ovat kuuluneet vuonna 2007 SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen, päätoimittaja Matti Kalliokoski, pääjohtajaPäivi Kärkkäinen, varatuomari Eira Palin-Lehtinen, julkaisujohtaja Alexander Lindholm, toimitusjohtaja Juhani Pekkala, ministeri Antti Tanskanen ja kirjailijaKjell Westö. Lautakunnan puheenjohtajana ja sihteerinä on toiminut päätoimittaja Tapani Ruokanen

Katso videot Marja Mannisen työstä.