Rock ja punk hallitsevat Sami Yaffan soololevyä

Mitä kauemmaksi Yaffa uskaltautuu Michael Monroe -paahdosta, sitä mehukkaampaa meno on.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Rytmiä ja sykettä

Sami Yaffa on utelias musamatkailija, jolta voi odottaa melkein mitä vaan. Hanoi Rocks -legendan soololevyn ydin on kuitenkin turval-lisesti kovaäänisessä rockissa ja punkissa. Sekin toimii, mutta mitä kauemmaksi Yaffa uskaltautuu Michael Monroe -paahdosta, sitä mehukkaampaa meno on. Rytmikkäitä irtiottoja reggaen ja Balkanin mustalaismusii-kin lisäksi olisi kuunnellut enemmänkin.

Sami Yaffa: The Innermost Journey to Your Outermost Mind. Vallila Music House.

Retropoppia

Shannon and the Clams on jalostunut alkuaikojen autotalliräminästä moni-puoliseksi retropop-bändiksi. Year of the Spider -levyllä kalifornialainen ryhmä yhdistelee juuriaan 1960-luvun psykedeeliseen popiin ja tyttöbändimusaan. Saumattomat lauluharmo-niat, erilaiset urut ja vibrafoni tuovat soundiin syvyyttä. Laulaja-basisti Shannon Shaw’n tunteenpalo tuo mieleen The Shangri Las’in Mary Weissin.

Shannon and the Clams; Year of the Spider. Concord.

Blues-hipsterit

Parrat, aurinkolasit, vintage-vahvistimet ja kiharat hiukset. Bostonin blues-hipsterit, GA-20, näyttävät hyvältä ja kuulostavat vielä paremmalta. Trion toinen pitkäsoitto Does Hound Dog Taylor on nimensä mukaisesti kunnianosoitus bluesin kuusisormiselle legendalle. Trion vastustamaton svengi ja raaka soundi virittävät tunnelman lauantai-iltaan. Livenä taltioitu tribuutti on yksi vuoden parhaista roots-levyistä.

GA-20: Does Hound Dog Taylor. Colemine Records.