Postin ystävänpäivämerkeissä koittaa kesä – Katso SK:n muotoilutärpit

3 ajankohtaista designpoimintaa.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen

Pidä huolta merkillä

Kukat ja kimalaiset, perhonen ja söpöt eläimet puuhaavat Postin tämän vuoden ystävänpäivämerkeissä, joiden väri-ilo vie mielen kesään ja kevääseen. Kuuden merkin Pidetään huolta -sarjan on suunnitellut 29-vuotias Riku Ounaslehto, jonka runsaita luontoaiheisia digikuvioita on tätä ennen nähty muun muassa Stockmannin ja Kansallisoopperan kampanjoissa.

 

Suomalaiset amppelit

Kotien vihersisustukseen on tarjolla Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja esineitä. Metalliartesaani-puutarhuri Eeva Tarkion ja puutarhatoimittaja-viherstylisti Johanna Vireahon yritys Huone ett Rum toimii läntisellä Uudellamaalla Inkoossa, ja myy myös nettikaupassaan pelkistettyjä Rengas-metalliamppeleita, Viherverho-amppelilaatikoita, uniikkeja saviruukkuja ja niihin sopivia kasveja.

 

Arkkitehdit kertovat

Arkkitehtuurimuseo pysyy Helsingissä kiinni ainakin helmikuun loppuun. Suomen arkkitehtien uusiin, valikoituihin projekteihin pääsee kuitenkin tutustumaan museon Youtube-kanavan 7–8-minuuttisilla MFA Friday Clip -videoilla. Niillä esimerkiksi Mona Schalin esittelee suunnittelemansa Käärmetalon peruskorjauksen ja Pekka Salminen Kiinan miljoonakaupunki Fuzhoun kulttuuri- ja taidekeskuksen, jonka muoto ja posliiniseinät ovat wau-arkkitehtuuria.