Digiloikka joulumyyjäisiin

3 ajankohtaista designpoimintaa.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen

Designlahjat netistä

Joulumyyjäisiä pidetään tänä vuonna turvajärjestelyin, mutta osa on peruttu pandemian takia. Myöskään taideteollisuusliitto Ornamon joulumyyjäisiä ei tällä kertaa nähdä Helsingissä, vaan liitto kokosi jäsenyrittäjiensä nettikaupat käteväksi hakemistoksi. Sieltä sisustus-, vaatetus- ja taidelahjoja voi klikata ostoskoriin mistä ja mitä vain – vaikka Studio Tolvasen Pidät-brändille suunnitteleman Bird Silo -lintulaudan.

finnishdesigners.fi/verkkokaupat

 

Timantteja ja siksakkia

14 karaatin punakulta ja 9 pientä timanttia muuttuivat hämeenlinnalaisen kultaseppä-muotoilija Annika Takasen käsissä Vuoden 2020 kauneimmaksi sormukseksi. Voitto selvisi äänestyksellä, osallistujia oli yli 9 000. Esiraadin mukaan Takasen Routa-sormus on taidokas ja sen pintarakenne kiinnostava. Sormuksesta on myös kulta-, valkokulta- ja platinaversiot.

festive.fi

Muistatko kansallispuvun?

Suomen käsityön museo kerää muistoja suomalaisista kansallispuvuista nettikyselyllä. Tekstin lisäksi tai sijaan lomakkeeseen on mahdollista liittää kuvia tai videoita, joihin kyselyyn vastaajalla on käyttölupa. Museolle kelpaavat niin kansallispukuihin liittyvät hauskat muistot kuin kauhutarinat.

kansallispuvut.muistele.fi