Uskontunnustus

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

”Vielä rakkauteen uskon, ja luotan kuolemaan.” Lause näyttää jylhältä painettuna. Laulettuna jouhikkomies Pekko Käpin äänestä välittyy nöyryys ja ehdottomuus. Näillä sanoilla voi kuvata koko Credo-albumia. Nopeasti taltioitu levy on pelkistetty ja juureva. K:H:H:L-yhtyeen folk­rock on vaivatonta. Uuden rumpalin, Gilbert Kuppusamin rytmiikka fresaa soundin.

Pekko Käppi & K:H:H:L: Credo. Rockadillo.


Mielen pyörteissä

Nousussa taas on luonteva jatko-osa Lyytin läpimurtolevylle, Toiveet ja helyt. Se jatkaa kiinnostavaa matkaa häpeän tuolle puolen. Lyyti eli laulaja-lauluntekijä Lydia Lehtola on omaääninen runopoppari. Tekstien viehätys perustuu päiväkirjamaiseen tunnustamiseen. Ei ole tärkeää, onko laulu totta, vaikutelma on. Lyriikan lisäksi esiin nousevat uljaat syntetisaattorit ja kompakti rummutus.

Lyyti: Nousussa taas. Johanna Kustannus.


Kerro kaikille

Suussa ei ole monta hammasta, mutta kitara ulvoo armottomasti. Glenn Schwartzin esittämä Daughter of Zion on juurevan Tell Everybody -blueskokoelman helmiä. Schwartzista en olisi koskaan kuullut ilman Black Keys -kitaristi Dan Auerbachin kulttuurityötä. Hän on levyttänyt jo vuosia unohdettuja, sielukkaita artisteja. 

Tell everybody: 21st Century Juke Joint Blues. Easy Eye Sound.