Pienen maailman tähti

Tenorin Omniverse-kirja ja Multiversum-levy julkaistaan yhtä aikaa.

Jimi Tenor
Teksti
Tero Alanko

Vuosituhannen vaihteessa jotkut kuvittelivat, että ulkomailla saatettaisiin olla kiinnostuneita suomalaisesta listapopista. Bomfunk MC’sin ja Daruden kuplat poksahtivat nopeast­i. Kumpikin jäi yhden hitin ihmeek­si.

Samaan aikaan Jimi Tenor (Lassi Lehto, s. 1965) asui Barcelonassa ja julkaisi omaehtoisia levyjä brittiläisen Warp Recordsin kautta. Warp oli tuolloin maailman merkittävin ”älykkään elektronisen musiikin” julkaisija. Radioheadin albumeilla Kid A ja Amnesic (2000 ja 2001) tapahtuneen tyylimuutoksen suurin vaikuttaja oli Warpin katalogi.

Jimi Tenor on maailmantäht­i pienen mutta omistautuneen alakulttuuriyleisön keskuudessa. Omniverse-kirja kokoaa yhteen satunnaisia mutta merkittäviä tarinoita h­änen uraltaan.

”I’ve seen the big cities/and I’ve lived in a few/but I’m a man of modest needs/I prefer to do my albums at home/and take photos of the people near me”, kirjoittaa Jimi Tenor esittelytekstissä. Ennen Barcelonaa hän oli asunut Berliinissä ja New Yorkissa. Espanjasta Tenor suuntasi Lontooseen.