Konstan, Kustin & Faaraon ”savolainen lounge” soi huolettomasti – Katso SK:n levytärpit

Konstan, Kustin & Faaraon "savolainen lounge" soi huolettomasti.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Hilpeän arjen soundtrack

Savolaista lounge-musiikkia. Näin voisi kuvailla Konsta, Kusti ja Faarao -trion omintakeista instrumentaali­tunnelmointia. Pekka FaaraoPirttikankaan Nubialaiset-kokoonpanosta tutut multi-instrumentalistit luovat sävelillä huolettoman maailman, jossa on helppo viihtyä. Kiireetön ja letkeä tunnelma sopii taustamusiikiksi monenlaiseen puuhasteluun.

Konsta, Kusti ja Faarao. Helmi Levyt

 

Selkeäsointinen

Ihminen kantaa valtavaa arkistoa. Muistot sotkeutuvat nykyhetkeen ja ohjaavat tulevaan. Näistä aineksista laulaja-lauluntekijä Kanerva ammentaa toisen pitkäsoittonsa Kuinka aika pysäytetään. Se on Paritanssi-debyyttiä kokeellisempi, tarkkaan punnittu ja selkeäsointinen levy. Kanerva on tarkka havainnoija. Tärkeää ovat uskottavat hahmot ja asetelmat, se mitä jää rivien väliin.

Kanerva: Kuinka aika pysäytetään. Texicalli Records.

Lauantaijamit

Jimmy Duck” Holmes, 72, oli melko tuntematon bluesartisti. Kaikki muuttui, kun Black Keys -yhtyeen Dan Auerbach päätti taltioida miehen Nashvillessä. Cypress Grove kuulostaa lauantai-illan jamisessioilta. Tulkinta on väkevää ja soundit ensiluokkaiset. Holmes muistuttaa enemmän John Lee Hookeria kuin kotikaupunkinsa Bentonian blueslegendaa Skip Jamesia. Kappaleita tuskin soitetaan kahta kertaa samalla tavalla.

Jimmy Duck Holmes: Cypress Grove. Easy Eye Sound.