Euroviisut tuo mukanaan pikkurikollisuutta

Euroviisut
Teksti
SK:n toimitus

Moskovan Euroviisut työllistävät paitsi järjestäjiä, myös miliisiä.

Moskovan kojut pursuavat nyt laitonta euroviisurihkamaa aina laukuista nukkeihin. Suurimmalla osalla tavaroista ei ole euroviisulisenssiä, vaan kuvat on esimerkiksi imuroitu netistä ja painettu halpoihin t-paitoihin.

Viisut työllistävät myös miliisiä, joka pelkää kisaturistien joutuvan joukolla taskuvarkaiden uhreiksi. Euroviisujen näyttämönä toimivaa Olimpijski-areenaa vartioi yli 800 miliisiä. Myös muun muassa metroasemille on hankittu lisäjoukkoja.

Venäjän talousrikosten vastainen poliisiyksikkö puolestaan on joutunut kamppailemaan mustan pörssin lippukauppaa vastaan. Miliisi kertoo pidättäneensä jo neljä eri ryhmää, jotka ovat yrittäneet hamstrata ja välittää euroviisulippuja alkuperäistä kalliimpaan hintaan.

Huippupaikkojen liput maksavat virallisestikin satoja euroja. Tavallisten lippujen todellinen hinta harjoituksiin, semifinaaleihin ja finaaliin vaihtelee 300-6 000 ruplan eli noin 7-140 euron välillä. Välittäjät ovat yrittäneet kaupata näitä lippuja 10 000-20 000 ruplan hintaan eli 230-460 eurolla.

Lippuja on myös yritetty väärentää.

Mirja Sipinen / STT

[Kuvat:eurovision]