Euroviisujen finalistit selviävät tänään - Yle uudistaa valintoja

Euroviisut
Teksti
SK:n toimitus

Eurovision laulukilpailun toinen semifinaali käydään illalla Moskovassa. Voit seurata Euroviisuja myös SK:n kuvaseinällä.

Vuoden 2009 Euroviisut Moskovassa
Kuva Sergey Ponomarev AP-Lehtikuva

Euroviisujen loput finalistit selviävät myöhään tänä iltana, kun Moskovassa järjestetään laulukilpailujen toinen semifinaali. Kymmentä finaalipaikkaa ovat hakemassa yhteensä yhdeksäntoista kilpailijaa.

Tiistaina ensimmäisen semifinaalin 18 ehdokkaasta karsiutui loppukilpailuun jo kymmenen esiintyjää, näiden mukana myös Suomen edustaja Waldo´s People. Euroviisujen loppukilpailu käydään Moskovassa lauantaina.

Yleisradio muuttaa ensi vuodesta alkaen Euroviisujen Suomen edustajan valintaa niin, että kutsukilpailun rinnalla järjestetään kaikille halukkaille avoin kilpasarja. Kilpailun sääntöjä ja ohjeita ei ole vielä lyöty tarkasti lukkoon. Yleisradio julkistaa ne kesäkuun loppupuolella, jolloin myös kilpailuun ilmoittautuminen alkaa.

Avoimen sarjan rinnalla jatketaan levy-yhtiöiden kanssa toteutettua kutsukilpailua. Viimeisessä vaiheessa Suomen euroviisupaikasta kilpailevat avoimen ja kutsusarjan osallistujat.

Lähteet Yle, STT, HS

[Kuvat:eurovision]