Chemical Brothersin syke ei sammu

Townes Van Zandt ja Weyes Blood ovat lauluntekijöiden aatelia.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Sininen hetki

Townes Van Zandt (1944–1997) nauttii edelleen vahvaa kulttisuosiota. Monet pitävät häntä maailman parhaana laulunkirjoittajana. Sky Blue on intiimi sessio taiteilijan kulta-ajalta 1970-luvun alusta. Kerronta on luontevaa ja laulu vaivattoman kuuloista. Taivas on vielä avoin folklupaukselle, jonka alkoholi sittemmin syövytti. Myös kaksi ennen julkaisematonta kappaletta ovat taattua Van Zandt -laatua.

Townes Van Zandt: Sky Blue. Fat Possum.

 

Millenniumtunnelmissa

Manchesterin big beat -duo Chemical Brothers tuunaa millennium-soundiaan nykypäivään. No Geography sisältää jäntevää konemusiikkia. Se on ilmavaa ja sopivan tuttua, potkii lenkkeilijän hyvään sykkeeseen ja villitsee festariyleisön. Musiikin arkkitehtoninen selkeys ja ehdottomuus viehättävät. Tässä levyssä on voimaa.

Chemical Brothers: No Geography. Virgin.

 

Kaunis levy

Natalie Mering alias Weyes Blood on lahjakas muusikkoperheen kasvatti. Joni Mitchelliin verrattu laulaja-lauluntekijä tekee kunnianhimoisia popballadeja. Kauniita sävellyksiä hyväilevät umpimusikaaliset jousi- ja lauluharmoniat. Vaikka rakkauden ja maailmantilan pohdinta kallistuu melankoliaan, Titanic Rising -levystä välittyy kuulas sunnuntaifiilis.

Weyes Blood: Titanic Rising. Sub pop.