Toimiva soolodebyytti

PK Keräsen Serobi Songs on koskettava, tyylikäs ja hieman tavallinen.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Haavoittuneen voima

Kukaan ei laula kuin 22-Pistepirkon PK Keränen. Äänen hauraudessa on haavoittuneen voimaa, toivoa. Debyyttisoolo Serobi Songs rakentuu yksinkertaisista elementeistä: kitara, koskettimet ja konerummut. Paketti sidotaan yhteen tyylikkäillä harmonioilla ja ammattimaisella tuotannolla. Pistepirkkojen arvaamattomuuden ja utajärveläisen hulluuden korvaa tavanomaisempi poptenho. Toimii, koska tulkitsija on Keränen.

PK Keränen: Serobi Songs. Playground.

 

Naapurin Joni

Joni Ekman on sympaattisen oloinen jytämies Tampereelta. Soololevy Sinulle on hänen rokkaavaa Koira-yhtyettään pohdiskelevampi. Eroteeman ympärillä pyörivät tekstit ovat tunteikkaita imelyyteen saakka, mutta kuulostavat armottoman rehellisiltä nuoren miehen tilityksiltä. Pelkistetty suomirock-soundi ei mullista maailmaa eikä tarvitsekaan. Olennainen välittyy.

Joni Ekman: Sinulle. Soit Se Silti.

 

Rakkaudesta lajiin

Orffien kanssa ei tarvitse jännittää, ovatko lapset hyvässä huomassa. Lastenmusiikkitrio ei kosiskele taaperoita nuorisosoundeilla eikä toisaalta saarnaa tai asetu yläpuolelle. Paketti-levyllä Orffit ja Mikkelin kaupunginorkesteri lyövät kättä. Viulisti Tuukka Lehtosen jousisovitukset tuovat tuttuihin kappaleisiin syvyyttä. Tällaisia levyjä ei ole liikaa.

Orffit: Paketti. Uhma.