Puhui baarissa seksuaalisesta ahdistelusta, sai kovistelevan yhteyden­oton salaisen elokuvamiehen juristilta

Poliisi voi murtaa ahdistelukokemuksistaan kertoneiden naisten nimettömyyden, lakimies varoitti.

elokuva-ala
Teksti
Salla Vuorikoski

Helsinkiläinen elokuva-alan työntekijä sai poikkeuksellisen yhteydenoton juristilta keskusteltuaan seksuaalisesta ahdistelusta helsinkiläisessä baarissa.

Dottir-asianajotoimiston lakimies Anna Kuusi lähetti naiselle sähköpostitse kirjeen, jonka mukaan tämä oli levittänyt asianajotoimiston asiakkaasta paikkansapitämättömiä väitteitä.

Kuusi viittasi päämiehensä saamiin tietoihin. Erikoiseksi tilanteen teki myös se, että Kuusi ei viestissään kertonut, kuka hänen päämiehensä on.

Kalliolaisessa Rytmi-baarissa keskusteluja käyneen henkilön lisäksi Kuusi on ollut kirjallisesti yhteydessä ohjaaja-näyttelijä Heidi Lindéniin. Kuusi on viesteissään pyytänyt molempia naisia pidättäytymään “perättömien väitteiden levittämisestä” ja todennut, että he saattavat syyllistyä kunnianloukkaukseen.

Ahdistelusta aiemmin opinnäytetyönsä tehnyt Lindén on ollut Suomessa yksi Metoo-kampanjan kasvoista. Kuluneen syksyn aikana hän on kerännyt elokuva-alalla työskentelevien naisten kertomuksia seksuaalisesta ahdistelusta.