Poliisi: Valtaosalla itsemurhan tehneistä lapsista "normaalit kotiolot"

itsemurhat
Teksti
SK:n toimitus

Helsingin poliisi on kiinnittänyt huomiota internetissä käytävään keskusteluun nuorten tekemistä itsemurhista. Vilkkaana käyvän keskustelun on käynnistänyt Helsingissä tapahtunut alle 18-vuotiaan lapsen itsemurha.

Vuosittain noin kaksikymmentä lasta Suomessa tekee itsemurhan.

Jakamassaan tiedotteessa Helsingin poliisi kertoo tutkineensa tänä vuonna neljä alle 18-vuotiaan lapsen itsemurhaa. Muualla Suomessa tapauksia on ollut 12. Lisäksi poliisi on joutunut tutkimaan samansuuruisen määrän myös juuri 18 vuotta täyttäneiden nuorten itsemurhia.

”Poliisi on tutkinut Helsingissä myös lasten ja nuorten itsemurhayrityksiä, sellaisia jotka ovat johtaneet lapsen vakavaan vammautumiseen. Tapaukset, joissa nuori esimerkiksi viiltelee itseään mutta ei vammaudu vakavasti tai kuole, eivät yleensä tule poliisin tutkittavaksi”, tiedotteessa sanotaan.

”Lapsien tekemissä itsemurhissa tekotavat ovat rajuja ja peruuttamattomia. Itsemurha toteutetaan usein ilman päihteiden vaikutusta. Lähes kaikissa tapauksissa lapsen itsemurha on yllättänyt vanhemmat täysin, vaikka he olisivatkin havainneet lapsellaan poikkeavaa käytöstä tai masennusta. Valtaosalla lapsista on ollut ns. normaalit kotiolot.”

Lähde: Helsingin poliisi