Perussuomalaiset eivät halua turvapaikan saaneita kuntaansa

Myös keskustassa ja kokoomuksessa iso vähemmistö vieroksuu turvapaikan saaneita, paljastaa SK:n vaalikone.

kuntavaalit 2017
Teksti
Heikki Vento

Perussuomalaiset kuntavaaliehdokkaat suhtautuvat erittäin kielteisesti turvapaikan saaneiden sijoittamiseen kotikuntaansa.

Suomen Kuvalehden vaalikoneessa ehdokkaat vastasivat väitteeseen, että ”oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita”. Kysymyksiin ja väittämiin on vastannut yhteensä 16 000 valtuustoon pyrkivää, se on noin puolet kaikista ehdokkaista.

Enemmistö eli 51,8 prosenttia perussuomalaisten ehdokkaista ilmoitti olevansa täysin eri mieltä väitteen kanssa. Lisäksi 31 prosenttia koneen kysymyksiin vastanneista kertoi olevansa jokseenkin eri mieltä.

Muista suurista puolueista myönteisimmin turvapaikan saaneisiin suhtautuvat sosiaalidemokraatit. Sdp:n ehdokkaista 81 prosenttia oli ainakin jokseenkin samaa mieltä esitetyn väitteen kanssa.

Kokoomuksen vastaava luku oli 73,7 prosenttia. Viidennes kokoomusehdokkaista ei kuitenkaan halua turvapaikan saaneita kotikuntaansa.

Keskustalaisista 67,4 prosenttia on sitä mieltä, että kunnan on otettava vastaan maahanmuuttajia, jotka ovat saaneet turvapaikan.  Vaikka enemmistö suhtautuu myönteisesti turvapaikan saaneisiin, neljännes keskustaehdokkaista oli eri mieltä väitteen kanssa.


Löydä ehdokas

YLEN JA SUOMEN KUVALEHDEN vaalikone löytyy osoitteesta vaalikone.suomenkuvalehti.fi.

Vaalikone on myös Maaseudun Tulevaisuuden, Uuden Suomen ja Hufvudstadsbladetin verkkosivuilla. Yle on vastannut vaalikoneen toteutuksesta.

Vaalikoneessa on 31 väitettä kuudesta eri teemasta. Suomen Kuvalehden väitteet ovat seuraavat:

Muut väitteiden teemat liittyvät muun muassa koulutukseen, talouteen ja palveluihin.