Päivän kuvat: Hän on täällä tänään - Berlusconi pääosassa Helsingissä

Jyrki Katainen
Teksti
SK:n toimitus
Kuva Martti Kainulainen Lehtikuva
Italian pääministeri Silvio Berlusconi saapui viimeisten EPP-kokousvieraiden joukossa hotelli Kämpiin Helsinkiin 4.3.2011. Kuva Martti Kainulainen / Lehtikuva.

Vihdoinkin: Silvio Berlusconi!

Italian pääministeri saapui Helsinkiin, ja Euroopan konservatiivipuolueiden kokous pääsi alkamaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen oli yhtä hymyä kätellessään konservatiivijohtajia. Ei ihme: käteltävinä oli Euroopan johtajia, joiden sana painaa kotimaassaan ja koko EU:n päätöksenteossa.

Helsinkiin ja hotelli Kämpiin tulivat Berlusconin lisäksi muun muassa Saksan Angela Merkel, Unkarin pääministeri Viktor Orban, EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ja EU-presidentti Herman Van Rompuy.

Euroopan kansanpuolue (EPP) on unionin suurin europuolue. Helsingin tapaamisessa on tarkoitus keskustella, mihin puolue pyrkii, kun päätetään EU:n talouspaketista.

Kuva Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Kuva Heikki Saukkoma Lehtikuva
Vieras ja isäntä. Kuvat Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suuri mielenkiinto kohdistui Berlusconiin, joka on pitänyt itsensä otsikoissa lähinnä ei-poliittisilla saavutuksillaan ja ansioillaan. Berlusconi jättää varmasti nimensä EU:n historiaan. Siihen miehen tölväykset, oikeusjutut, naissuhteet ja kaikista näistä noussut kohu riittävät enemmän kuin hyvin.

Mutta kun suomalaista ruokaa moittinut italialainen on Suomessa, mikä kiinnostaa eniten? Tietenkin se, mitä Berlusconin eteen Kämpin illallisella kannetaan.

Vielä ei tiedetä, mitä Berlusconi Suomi-ruoasta nyt ajattelee. Se tiedetään, mitä hänelle Kämpissä tarjottiin.

Kokoomus valitsi Eino Leino -menun, hinta 68 euroa: muun muassa jänisrilletteä, merilohitartaria ja poronfilettä. Yllätys löytyi jälkiruoasta – suklaakakun nimi on Nemesis…

Julkaistu 4.3.2011 klo 21.38, muutettu 4.3.2011 klo 23.03.

Kuva Jarno Mela Str Lehtikuva
Berlusconia vastaan osoitettiin mieltä Espalla. Kuva Jarno Mela / Str / Lehtikuva

Aiheesta lisää
Tällainen on Kataisen kiistelty vieras: ”Vaarallinen pelle” hallitsee viittä katsotuinta tv-kanavaa Italiassa (Suomenkuvalehti.fi 4.3.2011)