Jouni Ovaskan valinta puoluesihteeriksi viimeisteli keskustan nuorennusleikkauksen

Puolueen johdossa on nyt kolme alle 30-vuotiasta.

Puoluesihteeri Jouni Ovaskan,29, lisäksi keskusta valitsi kaksi nuorta varapuheenjohtajaa, kun kansanedustajat Katri Kulmuni,28, ja Antti Kurvinen,29, peittosivat useimmat iäkkäämmät kilpailijansa. Kulmuni on ainoa nainen keskustan uudessa johdossa.

Puheenjohtaja Juha Sipilä on 55-vuotias ja varapuheenjohtaja Juha Rehula 52.

Puoluesihteerivaalin ratkaisevassa äänestyksessä Ovaska voitti keskustan viestintävastaavan Mari Kokon,40, niukasti äänin 1006-972. Entinen puoluesihteeri Timo Laaninen,61, ei ollut ehdolla.

Ovaska onnistui parhaiten esittäytyessään puoluekokoukselle. Ahkeruuttaan Ovaska mainosti kertomalla, että hän on pysynyt mukana nykyisen esimiehensä varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk) vauhdissa.

Kokko oli epävarma ja takelteli puheessaan. Hänen puolestaan käytettiin odotettua vähemmän kannatuspuheenvuoroja.

Ovaska on hankkinut kannuksensa keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajana. Hyvin käyttäytyvä Ovaska hellytti nuorten lisäksi myös vanhemman väen. Moni nainen kehui hämeenkyröläistä opettajaa unelmavävyksi. Ovaska on poikamies.

Äänestäjätkin ovat löytäneet Ovaskan. Viime vuoden eduskuntavaaleissa Ovaska kipusi Pirkanmaalla ensimmäiselle varasijalle. Ovaska arveli, että jättää Hämeenkyrön kuntapolitiikan eikä pyri eduskuntaan.

Kiitospuheenvuorossaan Ovaska ilmoitti, että keskusta tavoittelee ensi vuoden kuntavaaleissa suurimman puolueen paikkaa.

Puoluesihteerivaali voi jättää jännitteen puoluetoimistoon. Ovaskasta tulee pahimman kilpailijansa Mari Kokon esimies. Kokko on ristiriitainen henkilö, jota toiset kehuvat päteväksi ja toiset haukkuvat äkkipikaiseksi määräilijäksi.