Nyt jo keskustan puoluejohto on huolissaan Kittilän tilanteesta

Keskusta on suurin valtuustoryhmä kriisikunnassa, jonka päättäjien toimia tutkii KRP.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan keskustan puoluejohto on seurannut huolestuneena Kittilän kunnallista päätöksentekoa.

Vaikka viimeaikaiset päätökset eivät ole yksinomaan Kittilän keskustalaisten päättäjien käsialaa, vaan mukana on päättäjiä kaikista puolueryhmittymistä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula (kesk) on ollut näkyvästi päätöksenteon etulinjassa – samoin koko keskustan valtuustoryhmä.

Keskustan puoluejohdolle kiusalliseksi tilanteen tekee se, että Timo Kurula on Lapin piriin nimeämä ehdokas kevään eduskuntavaaleissa.

Puheenjohtaja Juha Sipilä on puhunut voimakkaasti politiikan toimintatapojen ja -kulttuurin uudistamisesta. Tähän linjaukseen Timo Kurulan ehdokkuus istuu varsin huonosti tilanteessa, jossa Kittilän kunnallispäätäntä on kriisiytynyt vakavasti ja keskusrikospoliisi tutkii kuntapäättäjien toimia.

Julkisuuteen huolensa Kittilän tilanteesta on kertonut keskustan raskaan sarjan kuntavaikuttaja, kansanedustaja ja ex-kuntaministeri Tapani Tölli, joka suositti SK:n haastattelussa, että Kittilän päättäjät tarttuisivat kuntaministeri Paula Risikon (kok) aiemmin esittämään avuntarjoukseen.